Hulp bij het bestrijden of voorkomen van zwammen

Neem contact op

SPOED? DIRECT CONTACT VIA 06 22 80 20 13

  • 24/7 bereikbaar bij spoedgevallen
  • EVM gediplomeerd personeel
  • Zowel particulieren als zakelijke markt
  • Veel kennis op het gebied van bestrijding en preventie
  • Kwaliteit en service gericht

Wat zijn zwammen?

Zwammen zijn net als paddenstoelen en schimmels levende wezens. Ze groeien op vochtige en warme plekken. Schimmels maken sporen aan, zeer kleine deeltjes die u met het blote oog niet kunt zien. Sporen kunnen onder de juiste  omstandigheden zelf uitgroeien tot een schimmel. Zij hebben voor hun groei vocht en warmte nodig, en leven van de resten van dode planten of dieren. Schimmels en de sporen daarvan komen overal voor, zowel buiten- als binnenshuis. In huis  komen schimmels vooral voor op vochtige plekken.

Gezondheidrisico’s

Uit onderzoek is gebleken dat luchtwegklachten kunnen verergeren als u woont in een huis met vocht- en schimmelproblemen.

Bestrijding van zwammen

Zoals eerder beschreven, groeien schimmels vooral op vochtige plekken. Daarom is het van belang om vocht in huis tegen te gaan. Kortom, lekkages dienen te worden gerepareerd en uw woning moet goed kunnen ventileren. Zodra vochtproblemen niet worden aangepakt, komen de schimmels terug. Zwam komen wij vaak tegen in kruipruimtes. Voordat wij overgaan tot het bestrijden, ofwel saneren van de zwam voeren wij een inspectie uit om de oorzaak van het ontstaan van de zwam te achterhalen. Onvoldoende ventilatie of een te natte ondergrond is vaak de veel voorkomende oorzaak. Om de kruipruimte beter te ventileren zullen extra ventilatieroosters nodig zijn. Bij een te natte ondergrond dient een bodemdekker aangebracht te worden, zoals EPS korrels of isolatiechips. Dit is afhankelijk van de diepte van de kruipruimte. Vervolgens kunnen wij dan overgaan tot het saneren van de zwam.

Neem contact op

Volledig vrijblijvend

SPOED? DIRECT CONTACT VIA 0622802013