Hulp bij het bestrijden of voorkomen van houtworm 

SPOED? DIRECT CONTACT VIA 06 22 80 20 13

  • 24/7 bereikbaar bij spoedgevallen
  • EVM gediplomeerd personeel
  • Zowel particulieren als zakelijke markt
  • Veel kennis op het gebied van bestrijding en preventie
  • Kwaliteit en service gericht

Schade door houtwormen

Houtwormen kunnen veel schade aanrichten aan houten constructies. Het gaat hierbij om onbehandeld hout. In hout dat beschermt is door verf, was of beits zullen houtwormkevers geen eitjes afzetten. Wél is het belangrijk dat er nog geen sprake is van aantasting van houtworm alvorens deze houtbescherming werd aangebracht.

Houtwormen genesteld in het hout

De houtworm is de larve van een keversoort. De larven van deze kever leven gemiddeld drie jaar in hout, waar zij aanzienlijke schade kunnen aanrichten. Dit komt omdat zij overleven door zich in hout te nestelen en te eten. De larve van de houtwormkever is vaalwit van kleur en kan tot 7 mm lang worden. Wanneer de larve uit het hout komt, kromt deze zich in de vorm van een komma. De larven maken gangen in hout, bij voorkeur in vertrekken die weinig worden gebruikt. Als u in hout ronde gaatjes met een doorsnede van één tot twee millimeter ziet, dan is de kans groot dat houtworm aanwezig is of is geweest. De vrouwtjes van de chocoladebruine kevers leggen hun eitjes in de naden en kieren van het hout en in oude uitvliegopeningen- en gangen.

Aangetast hout onveilig

Als het hout op veel plekken ernstig is aangetast, bijvoorbeeld wanneer het dragend vermogen van steunbalken aanzienlijk is verzwakt, dan is vervanging van deze delen raadzaam. Bij aankoop van een houten meubel of iets dergelijks is het slim het te controleren door naar gaatjes te speuren. Wij adviseren de aankoop apart te zetten en te behandelen vóór gebruik bij het aantreffen van gaatjes.

Goed onderhouden hout is echter weinig vatbaar voor houtwormen en schimmels. Goede ventilatie in het huis verkleind de kans op aantasting van houtaantastende insecten. Vochtig hout is aantrekkelijk voor houtaantastende insecten. Zorg daarom dat eventuele lekkages tijdig worden verholpen.

Bestrijding van houtwormen

Wij adviseren graag over mogelijke houtworm. Dit kan telefonisch en tevens kan een afspraak worden ingepland voor een houtworminspectie. Mochten wij houtworm aantreffen dan kunnen wij dit te bestrijden. Wij maken hierbij gebruik van houtconserveringsmiddelen. Na uitvoering van de behandeling geven wij een garantiecertificaat af zodat u de komende jaren gevrijwaard bent van houtaantastende insecten.

Neem vrijblijvend contact met ons op