Hulp bij het bestrijden of voorkomen van spitsmuizen

Neem contact op

SPOED? DIRECT CONTACT VIA 06 22 80 20 13

  • 24/7 bereikbaar bij spoedgevallen
  • EVM gediplomeerd personeel
  • Zowel particulieren als zakelijke markt
  • Veel kennis op het gebied van bestrijding en preventie
  • Kwaliteit en service gericht

Leefwijze spitsmuis

Spitsmuizen zijn geen knaagdieren, alhoewel ze grote overeenkomsten vertonen, onderscheiden ze zich door vorm van de kop (spitse snuit) en het gebit. De spitsmuis leeft solitair en komt vooral 's nachts tevoorschijn. De huisspitsmuis is een carnivoor en eet allerlei soorten kleine dieren. Hij jaagt voornamelijk op ongewervelde dieren zoals insecten, spinnen, larven, pissebedden, slakken, wormen, motten, muggen en kakkerlakken. De spitsmuis jaagt zelden op gewervelde dieren zoals hagedissen, jonge muizen en aas.

Spitsmuizen zijn ’s winters ook actief. Zij houden namelijk nauwelijks een winterslaap. Huisspitsmuizen leven in gebouwen zoals huizen, stallen, schuren en kelders. De aanwezigheid van spitsmuizen in huis wordt vaak verraden door de stank die zij veroorzaken. Het is een typische indringende zure geur (muskusgeur) die zij afscheiden uit hun klieren om hun territorium af te bakenen.

Herkennen spitsmuis

De huisspitsmuis heeft een grijsbruine vacht. De buik is iets lichter dan de rug, maar de overgang van de rug naar buik is geleidelijk waardoor hij eenkleurig lijkt. De oorschelpen steken buiten de vacht uit en zijn duidelijk zichtbaar. Tussen de korte dichte beharing op de staart zitten ook witte lange haren, waardoor de staart tweekleurig lijk. De tanden van de huisspitsmuis zijn geheel wit en puntig door het doorbijten van insectenpantsers. De huisspitsmuis laat bij verstoring of opwinding harde schrille kreten horen. Bij ruzies met andere huisspitsmuizen is dit hetzelfde geval.

Hinder en bestrijding

Met het plaatsen van gif wordt de overlast niet opgelost, omdat spitsmuizen dit niet opnemen. Het aanbrengen van wering is wél effectief, mits dit op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Met de uitgebreide kennis en ervaring kunnen wij deze wering aanbrengen om het probleem daadwerkelijk te verhelpen.

Neem contact op

Volledig vrijblijvend

SPOED? DIRECT CONTACT VIA 06 22 80 20 13