Hulp bij het bestrijden of voorkomen van muizen 

SPOED? DIRECT CONTACT VIA 06 22 80 20 13

  • 24/7 bereikbaar bij spoedgevallen
  • EVM gediplomeerd personeel
  • Zowel particulieren als zakelijke markt
  • Veel kennis op het gebied van bestrijding en preventie
  • Kwaliteit en service gericht

Muizenplagen in woning of gebouw

Muizenplagen in gebouwen worden meestal veroorzaakt door huismuizen. Huismuizen verblijven gebruikelijk binnen gebouwen of in de directe omgeving daarvan, maar komen ook voor in het vrije veld (akkers). Hiervandaan trekken ze in het najaar naar de gebouwen.

Het uiterlijk van de muis is lichtbruin tot donkergrijs van kleur en de buik wat lichter. Vanuit de aanwezigheid ontstaat al snel een ware plaag doordat muizen zich zeer snel voortplanten. De uitbreiding is afhankelijk van o.m. nestelgelegenheid, hoeveelheid en kwaliteit van het beschikbare voedsel. De draagtijd van een muis bedraagt drie weken en het nest bevat gemiddeld 5 tot 6 jongen. Muizen hebben een groot aanpassingsvermogen en zijn uitstekende klimmers tegen een enigszins ruwe oppervlakte. Muizen zijn hoofdzakelijk 's nachts actief en daardoor rust verstorend. 

Schade door muizen

Muizen kunnen ziektekiemen verspreiden waardoor voedselvergiftiging, sporadisch modderkoorts en huidziekten kunnen ontstaan. Muizen bevuilen voedselvoorraden met hun uitwerpselen en urine. Deze uitwerpselen en urine zorgen voor onaangename stankoverlast.

Maak je huis onaantrekkelijk voor muizen

De milieuvriendelijkste manier om een muizenplaag te voorkomen is het huis ontoegankelijk en onaantrekkelijk te maken voor hen. Een doorgang van een halve centimeter is voor een muis al voldoende om binnen te komen. Dicht daarom naden en kieren af. U kunt bijvoorbeeld speciale roosters voor ventilatie openingen plaatsen en controleren of de deuren aan de onderzijde goed sluiten.

Bestrijding van muizen

Bij de aanwezigheid van enkele muizen kunt u proberen deze met klapvallen weg te vangen. Mocht dit geen resultaat opleveren dan is het raadzaam om een bestrijder in te schakelen. Wij voeren een inspectie uit, brengen waar mogelijk wering aan en gaan tot slot over op de bestrijding. Wij werken hierbij met bestrijdingsmiddelen (anticoagulantia) om de overlast snel en effectief aan te pakken.

Neem contact met ons op

Volledig vrijblijvend