Hulp bij het bestrijden of voorkomen van klustervliegen

SPOED? DIRECT CONTACT VIA 06 22 80 20 13

  • 24/7 bereikbaar bij spoedgevallen
  • EVM gediplomeerd personeel
  • Zowel particulieren als zakelijke markt
  • Veel kennis op het gebied van bestrijding en preventie
  • Kwaliteit en service gericht

Verspreiding van klustervliegen

Klustervliegen (concentratie/verzameling) komen voor in zeer grote groepen. Een volwassen vrouwtje van de klustervlieg legt haar eitjes op de grond. Een week later komen de eitjes uit. Nadat de eitjes zijn uitgekomen, gaan de larven op zoek naar regenwormen. De larven voeden zich hiermee door deze van binnen uit op te eten. Hierna verpopt de larf zich en uiteindelijk zal de larf zich ontwikkelen tot een klustervlieg.

Overlast van klustervliegen

In het najaar als de temperatuur te laag wordt, gaan klustervliegen massaal op zoek naar een plaats om te overwinteren. Met duizenden tegelijk dringen de vliegjes via allerlei openingen de spouwmuur in waar ze vervolgens in zeer grote groepen dicht opeen bij elkaar gaan zitten. Het komt dan ook voor dat grote aantallen op zolders of andere vertrekken in de woning voorkomen.

De vliegen kunnen zo een enorme plaag vormen en verschijnen soms met duizenden meerdere dagen achtereen in de leefomgeving. Klustervliegen zijn niet schadelijk, wél zijn zij onhygiënisch doordat zij in verband met de grote aantallen de oppervlakte vervuilen met hun uitwerpselen.

Bestrijding van klustervliegen

Met regelmaat krijgen wij meldingen van klustervliegen. De vliegen kunnen eenvoudig binnen komen door ventilatieopeningen in muren. Vaak zien wij dat de vliegen via stootvoegen van de muur uiteindelijk in de woning terechtkomen. Op dat moment voeren wij een bestrijding uit in de spouwmuur en in de woning. Na de bestrijding bekijken we de mogelijkheden voor preventie (om te voorkomen dat het probleem zich in de toekomst herhaalt).

Neem vrijblijvend contact met ons op