Hulp bij het bestrijden of voorkomen van kakkerlakken

Neem contact op

SPOED? DIRECT CONTACT VIA 06 22 80 20 13

  • 24/7 bereikbaar bij spoedgevallen
  • EVM gediplomeerd personeel
  • Zowel particulieren als zakelijke markt
  • Veel kennis op het gebied van bestrijding en preventie
  • Kwaliteit en service gericht

Herkomst en type kakkerlak

In Nederland komt de Duitse kakkerlak het meest voor, gevolgd door de oosterse Kakkerlak. De Duitse kakkerlak is beigebruin van kleur met twee duidelijke zwarte strepen op de rug. Een volwassen exemplaar is ongeveer 2,5 cm lang. Een jonge kakkerlak is zo groot als een speldenknop. De oosterse Kakkerlak is zwart van kleur en wat breder dan de Duitse kakkerlak.

Snel kans op een kakkerlakkenplaag

Kakkerlakken zijn lichtschuw en laten zich overdag gebruikelijk niet zien. Ze gaan vooral in het donker op zoek naar voedsel en hebben een voorkeur aan vochtige en zoete voedingswaren. Als ze dat niet vinden, kiezen ze voor huisstof, afval, vetdruppels, dode insecten, textiel en papier (bijvoorbeeld verpakking van etenswaren). De vrouwtjes kakkerlakken produceren eipakketten, waar 20 tot 30 kakkerlakken uitkomen. Uit één eipakket kan dus al snel een plaag ontstaan.

Preventieve maatregelen

Een goede hygiëne in en rondom de keuken verkleint de kans op kakkerlakken. Het is belangrijk dat de kakkerlak geen voedsel en vocht vindt. Om verspreiding naar andere ruimten te voorkomen is het raadzaam om kieren en naden rond cv-leidingen, vloerbedekking en aanrecht te dichten met kit. Houdt rekening dat kakkerlakken onder meer via tweedehands meubilair, verpakkingen en ander bagage in uw huis kunnen komen.

Bestrijding van kakkerlakken

Als u last heeft van kakkerlakken, dan kunnen wij ten eerste valletjes uitzetten met een speciale lokstof. Deze worden tevens gebruikt om te monitoren hoe groot de plaag is. Ten tweede kunnen wij een bestijdring uitvoeren d.m.v. het uitzetten van een gel of een naden- en kierenbehandeling met behulp van toegelaten biociden.

Neem contact op

Volledig vrijblijvend

SPOED? DIRECT CONTACT VIA 0622802013